Проект “Корейската история и култура в българските средни училища в съответствие с нуждите на младото поколение”

На 14.03.2024 г. в 18. СУ “Уилям Гладстон” се проведе съвместна инициатива с Катедра “Кореистика” на Факултета по класически и нови филологии на СУ “Св. Климент Охридски”.  Организарн бе креативен уъркшоп за създаване на образователни ресурси на тема “Моята Корея” от ученици от средни училища от София и страната като част от проекта “Корейската история и култура в българските средни училища в съответствие с нуждите на младото поколение”.

Събитието беще открито от директора на 18. СУ г-жа Ралица Кирилова и доц. Ирина Сотирова от Катедра “Кореистика” и се увенча със създаването на 5 иновативни образователни ресурса на български и корейски език, съзадени от ученически екипи от София, Варна, Сливен, Велико Тръново, Пловдив.

Образователните ресурси бяха представени от екипите по време на официалното награждаване на лауреатите на конкурса за есе “Корея в моето училище” в Ректората на СУ “Св. Климент Охридски”. Ученичката от 18. СУ Симона Петрова от 10 а клас спечели втора награда от конкурса. Поздравления за успеха!

Снимки от събитието може да разгледате в ГАЛЕРИЯ.