Успехи на младите ни шахматисти

110 ентусиазирани деца от начален курс са се записали да изучават древната игра в часовете по извънкласни дейности при г-жа Боряна Строкова – квалифициран треньор и съдия по шахмат. Някои от тях вече отбелязаха първите си успехи. Обучението включва като първи етап на съревнователна активност участие в клубните състезания на ШК ЦСКА – най-големия шахматен клуб в България. Наградите са: до 6-то място – грамота, до 3-то място медал и победителят получава купа.

От първокласниците Александър Глазунов от 1в клас вече два пъти завоюва сребърен медал. Първият път даже водеше до последно в класирането при сериозната конкуренция от 70 връстници, но загуби в тайбрека и остана втори.

От второкласниците Симеон Цветанов от 2е клас вече се утвърди като успешен състезател. Освен медалите от клубни първенства, постигна призови класирания и в по-висок ранг състезания като международни опени и държавни първенства. В държавните първенства показа и на трите контроли (класически шахмат, ускорен шахмат и блиц) висока конкурентноспособност и завоюва едно III-то място и две IV-ти места.

Никола Мишев от 2е клас успя да се пребори за грамота в конкуренцията на 70 връстници.

При третокласниците Ива Братанова от 3а клас спечели грамота сред момичетата.