Изпити за промяна на окончателна оценка след X клас

Уважаеми ученици,

На основание Чл. 36. (1) (Доп. – ДВ, бр. 77 от 2020 г., в сила от учебната 2020 – 2021 г.) Изпитите за промяна на окончателна оценка при завършване на първия или втория гимназиален етап се провеждат след приключване на учебните занятия съответно за Х клас или за ХII клас.
(2) Изпитът за промяна на окончателната оценка по учебен предмет или модул се полага върху учебното съдържание, включено в учебните програми по съответния учебен предмет или модул за съответните класове от етапа.
(3) (Изм. – ДВ, бр. 77 от 2020 г., в сила от учебната 2020 – 2021 г.) За полагането на изпит за промяна на окончателната оценка ученикът подава заявление до директора на училището, с което се отказва от окончателната си оценка, формирана по реда на чл. 29, съответно на чл. 30.
(4) Учениците имат право еднократно да се явят на изпит за промяна на окончателната оценка.
(5) Всеки ученик има право да положи изпит за промяна на окончателната оценка по не повече от три учебни предмета общо, изучавани в задължителните и/или в избираемите учебни часове, а в спортните училища – и във факултативните часове по учебен предмет от специализирана подготовка.
(6) (Изм. – ДВ, бр. 77 от 2020 г., в сила от учебната 2020 – 2021 г.) За промяната на окончателната оценка по учебен предмет, който се изучава само в един клас първия или съответно втория гимназиален етап, се допуска само изпит за промяна на годишната оценка.

Подаването на заявление за промяна на окончателна оценка се подават до 23.06.2021 г. при кабитен № 9 г-жа Камелия Додова.