Среща на ученции от 18. СУ с писателката Неда Антонова

На 6 юни в 18. СУ “Уилям Гладстон” се проведе среща на ученици и учители от училището с писателката Неда Антонова.

Публиката с голямо вълнение дни след 2 юни се потопи в атмосфера, изпълнена с любов и респект към делата и неизвестните факти от живота на най-големите: Ботев и Левски, Преподобна Стойна и „Коронованият ангел на България” царица Елеонора. Учениците аплодираха спонтанно и въодушевено този различен урок по родолюбие, история и литература. А ето какво сподели и самата писателка веднага сред срещата: “Това училище идва от бъдещето.

Бе среща не само с ученици от най-многолюдното училище в столицата, среща на нашите страхове с истината! Ще искат ли тези млади българи, изучаващи езиците на света – арабски, китайски, японски,корейски – ще искат ли да слушат нашите размисли за историята и за онези, които са сътворили тази история?!

Беше преживяване – окуражаващо,стимулиращо и обнадеждаващо! Благодаря Ви, млади хора! Има надежда за книгите, за писателите и за националната ни памет!”.
От своя страна, Янина Йорданова от 11 в клас изрази впечатленията си от наученото: ” От посещението на Неда Антонова успях да обогатя знанията си с много интересни факти за националните ни герои. Ще запомня обаче и отношението на писателката към читателите й – тя бе лъчезарна и земна личност, която се интересува от публиката си, от позицията на младите хора “.