Откриване на Център по природо-математически науки “Акад. Георги Наджаков”

На 24.04.2018 г. в 18. СУ “Уилям Гладстон се състоя откриването на Център по природо-математически науки “Акад. Георги Наджаков”.
Центърът носи името на акад. Георги Наджаков, който е създател на физическия институт към БАН и е възпитаник на 18-о училище.
В центъра има експериментални и дигитални лаборатории по “Физика”, “Роботика и ЗD моделиране”, “Химия и опазване на околната среда”, “Биология и здравно образование” и по “Приложна математика и програмиране”, Центърът е финансиран с 200 000 лева от фондацията “Америка за България” по програмата “Училища на бъдещето”, а още 230 000 лева е съфинансирането от бюджета на 18-о училище. За създаването на центъра бяха събрани и средства от благотворителни инициативи, организирани от учениците, както и от Обществения съвет на училището.
На откриването на центъра присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, посланиците на САЩ и на Южна Корея у нас – Ерик Рубин, и Шин Бунам, началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, бившият вицепрезидент Маргарита Попова, президентът на фондацията “Америка за България” г-жа Нанси Шилър и други представители на фондацията.
Ръководството на училището отправя специални благодарности към екипите от учители и ученици, които направиха за гостите демонстрации на интерактивни и интердисциплинарни модули по природни науки на тема “Движение”, както и към всички, които участваха в организацията на това събитие.
Снимки от откриването можете да видите в Галерията.