Международни обмени

ПРОГРАМА AFS ЗА 6-СЕДМИЧЕН ЛЕТЕН МЕЖДУКУЛТУРЕН ОБМЕН С ЯПОНИЯ

Проектът е част от в международната програма за обмен AFS. Програмата се администрира от AFS-Japan с финансовото съдействие на компанията Мейджи и организационната подкрепа на Асоциация „AFS-България” и посолството на Япония в България. Предоставя възможност за 6-седмичен престой на български ученици в Япония и има за цел да насърчи обмена между младите хора от двете страни. Одобрените за участие в мобилността български ученици се настаняват в японски семейства и участват в учебни занятия по време на престоя си в Япония.

ЕЖЕГОДЕН ДВУСТРАНЕН ОБМЕН НА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ 18. СУ „УИЛЯМ ГЛАДСТОН” И ДЕВИЧЕСКА ГМНАЗИЯ „САНГИЛ” В СЕУЛ, ЮЖНА КОРЕЯ

Проект за обмен на ученици и учители от двете страни, който се осъществява на базата на двустранно споразумение между 18. СУ „Уилям Гладстон” и девическата гимназия „Сангил” в Сеул, Южна Корея. Обменът има за цел да насърчи връзките между младите хора от двете страни и да повиши езиковите компетенции на учениците. По време на престоя си в Южна Корея, одобрените за участие български ученици се настаняват в корейски семейства и участват в училищния живот на гимназията.

 

ПРОГРАМА ЗА ОБМЕН „РОНСАР“

От учебната 2014/2015 година 18. СУ „Уилям Гладстон” е включено в програма „РОНСАР” на Френския културен институт в България и академиите по образование /Регионални инспекторати по образование/ на Гренобъл, Нанси–Мец и Версай за едномесечен ученически обмен между двете страни. Целта на програмата е да позволи на гимназисти да опознаят образователната система на училището партньор, както и нова култура по време на престоя си в страната и приемното семейство.