eli
eli

eli

За трета поредна година ученици от 18 СУ "Уилям Гладстон" взеха участие като специални гости в ежегодното състезание по K-Pop “Go To Korea”, организирано от председателя на Корейската асоциация в България. Събитието се проведе на 7 юли 2018г. (събота) в Rainbow Plaza и за поредна година събра на едно място фенове на корейската музика от цялата страна.

Тази година на сцената се изявиха ученици от начален етап от паралелката с профилирано изучаване на корейски език и култура.

Ръководството на 18 СУ "Уилям Гладстон" изказва поздравленията си за достойното представяне на своите малки възпитаници!

Група ученици от 6в клас на 18 СУ”У.Гладстон /Лиана, Елеонора  и Рая /и техният ръководител – Евгения Стойнева – ст. учител по руски език, взеха участие във II Международна кръгла маса „Детски социокултурни инициативи  - за мир в целия свят” в рамките на Международна конференция INFOCUS, в Женева, Швейцария, от 12 до 15 юни 2018г., където получиха "Диплом на победителя". Екипът спечели тази възможност в резултат на участие в международен проект „Тетрадка Дружбы – объединяя детей планеты Земля”, в който участваха деца от общо 26 държави.

С голяма радост съобщаваме за поредния творчески успех на възпитаник на 18. СУ "Уилям Гладстон"! Антония Спирова от 11 г клас спечели първо място за есе в рамките на конкурса „Бягство и спасение“, организиран от Министерството на образованието и науката и Представителството на Върховния комисар на ООН за бежанците в България (ВКБООН). На Световния ден на бежанците тя получи своята награда от Представителя на Върховния комисар в България г-н Матайс льо Рут, както и благодарности от екипа на ВКБООН и от Дирекция „Приобщаващо образование“ на Министерството на образованието и културата. Пожелаваме й да развива дарбата си, нови творчески успехи, както и да съхрани добротата, искреността и човечността!

Уважаеми зрелостници,
церемонията по връчването на дипломите за средно образование ще се състои на 21.06.2018 г. от 11:00 ч. в Кинозалата на училището.
Текущ ремонт на класни стаи,помещения в столова и Дигитален център в 18-то СУ "Уилям Гладстон".

Ръководството и колективът на 18. СУ „Уилям Гладстон“, гр. София изразява искрени благодарности на г-жа Ярослава Прохазкова - журналист във вестник "24 часа" за точното и пълно отразяване на възможностите на новооткрития в училището Център по природо-математически науки „Академик Георги Наджаков“ и на дейностите, свързани с осъществяването на проекта за иновативно училище „SAGURO – ексепдиционният модел в действие“.
Вярваме и се надяваме, че по този начин постигнатите от нашия екип резултати ще достигнат до възможно най-широк кръг заинтересовани лица и това ще допринесе за тяхното мултиплициране.
Статията на г-жа Прохазкова можете да прочетете на следния линк: https://www.24chasa.bg/novini/article/6912693

Свободни места след втори етап на класиране за прием в първи клас по паралелки:

1. Английски/китайски език - 0;
2. Корейски/английски език - 0;
3. Руски/английски език - 0;
4. Немски/английски език - 0;
5. Френски/английски език - 0;
6. Японски/английски език - 0;
7. Японски/английски език - 0.
На 6 юни в 18. СУ "Уилям Гладстон" се проведе среща на ученици и учители от училището с писателката Неда Антонова. Публиката с голямо вълнение дни след 2 юни се потопи в атмосфера, изпълнена с любов и респект към делата и неизвестните факти от живота на най-големите: Ботев и Левски, Преподобна Стойна и „Коронованият ангел на България” царица Елеонора. Учениците аплодираха спонтанно и въодушевено този различен урок по родолюбие, история и литература. А ето какво сподели и самата писателка веднага сред срещата: "Това училище идва от бъдещето. Бе среща не само с ученици от най-многолюдното училище в столицата, среща на нашите страхове с истината! Ще искат ли тези млади българи, изучаващи езиците на света - арабски, китайски, японски,корейски - ще искат ли да слушат нашите размисли за историята и за онези, които са сътворили тази история?! Беше преживяване - окуражаващо,стимулиращо и обнадеждаващо! Благодаря Ви, млади хора! Има надежда за книгите, за писателите и за националната ни памет!".
От своя страна, Янина Йорданова от 11 в клас изрази впечатленията си от наученото: " От посещението на Неда Антонова успях да обогатя знанията си с много интересни факти за националните ни герои. Ще запомня обаче и отношението на писателката към читателите й - тя бе лъчезарна и земна личност, която се интересува от публиката си, от позицията на младите хора ".

 

 Пет златни, два сребърни и два бронзови медала в клас А, донесоха на Клуб Спарта София купата за второ отборно място в дисциплина Пумсе на Третия международен турнир Астерикс  къп в гр. Ниш, Сърбия на 26 май 2018 г. Шепата Спартанци показаха своята класа, като станаха шампиони в 4 от индивидуални дисциплини.

В дисциплина Спаринг заслужено допринесоха и трениращите таекуондо деца от 18 СУ „ Уилям Гладстон ” с бронзови медали за Анна Дончева IVа клас, деца 10-11г до -44 кг. и Дария Гюрова -III ж   клас, деца 10-11 г. клас Б - 40 кг. Честито !!!

 Родителската среща за първи клас ще се проведе на 20.06.2018 г. от 18:00 ч. в кинозалата на училището.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 28
Travel Turne Tranzito