eli

eli

Ние, учениците изучаващи корейски език в 18 СУ “Уилям Гладстон” сме влюбени в така дълбоката и необятна култура на корейския полуостров и с помощта на нашите учители, и със съдействието на Посолство на Република Корея в Република България подготвихме събитие показващо културата и историята на държавата за нашите посетители в две части - сценична и стаи с различна тематика.

Събитието ще се проведе на 09.12.2018 от 12:30 часа.
Отворено е за всеки, който иска да научи малко повече за корейската култура и история.
Вход - Свободен
Заповядайте!
Учениците от 18 СУ ” Уилям Гладстон” Ви канят на тазгодишния Бункасай!

Какво е Бункасай?
Това е празник на японската култура, организиран ежегодно от паралелките, изучаващи японски език, в гимназиалния етап на 18”Уилям Гладстон“.

Какво да очакваме?
В деня на събитието ние ще ви представим различните аспекти от традиционна и модерна Япония. В дейностите ще е активно застъпена и тазгодишната тема, а именно youkai.
Днес сред третокласниците от 18 СУ “ Уилям Гладстон “ се проведе урок- презентация на тема “ Народни будители “. Децата се запознаха с живота и делото на известни български просветители и борци за свобода, дали огромен принос за развитието на нашата държава. Урокът беше наситен с прекрасни стихотворения и български патриотични песни изпълнени от учениците.

На 30.10.2018 г. народен представител г-жа Евгения Алексиева, общински съветник г-н Борислав Борисов и кметът на район "Възраждане" г-жа Савина Савова връчиха дарение от книги за библиотеката на 18. СУ "Уилям Гладстон".
Ръководството и екипът на 18. СУ "Уилям Гладстон" изказват благодарности за полученото дарение!
Ръководството и екипът на 18. СУ „Уилям Гладстон“ поздравяват Станислав Макреев, ученик от 11 „ ж“ клас, за блестящото му представяне в най-престижното международно състезание по китайски езикКитайски езиков мост". То се проведе в периода 7 – 22 октомври 2018 г. в град Кунмин, Китай.  В него взеха участие над 100 отбора, представители на 96 страни. За нас е чест и радост да споделим, че Станислав, заедно със своята съотборничка Лора Тоскова от френската гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив, се класира на ПЪРВО място в Европа и на ВТОРО в света.
        Благодарим ви, мили деца, че представихте достойно себе си и България! Желаем Ви още много национални и международни постижения!
        Благодарим на преподавателите по китайски език за безупречната подготовка и на институт Конфуций - София за подкрепата.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 30
Travel Turne Tranzito