eli

eli

Графикът за провеждането на олимпиадите за учебната 2017-2018 година можете да видите в прикачения файл.
Графикът за провеждане на контролни работи за първи учебен срок на учебната 2017/2018г. за прогимназиален етап можете да видите в прикачения файл.

Графикът за класни работи за I срок за учебната 2017-2018 година можете да видите в прикачения файл.
Графикът провеждане на допълнителния час на класа за I срок за учебната 2017-2018 година можете да видите в прокачения файл.
Графикът  на консултациите по учебни предмети за I срок за учебната 2017-2018 година можете да видите в прокачения файл.
Ръководството на 18. СУ "Уилям Гладстон" поздравява учениците от 7 "А" клас, които на 15.09.2017 г. се включиха в инициативата „ Вместо цвете да подарим усмивка на нуждаещ се”

Събрани бяха 370 лева, които класът прeведе по сметката на Божидар Тихомиров Кръстев, дете, нуждаещо се от спешна операция на тумор в клиника в Истанбул.

Последният петнайсети септември за седмокласниците в 18 СУ се превърна в истински празник на Доброто.

Стипендии за български ученици за едногодишно обучение в Съединените щати

До 31 октомври 2017 български ученици могат да кандидатстват за обменна програма Кенеди Лугар (YES - Youth exchange and study), предоставяща стипендии за едногодишен престой и обучение в Съединените щати. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас и се финансира от държавния департамент на САЩ.

Повече за програма YES

Обменната програма за ученици Кенеди Лугар (YES) е основана от Американския конгрес през октомври 2002 като отговор на събитията от 11 септември 2001. Програмата предоставя стипендии на гимназисти от страни със значим процент мюсюлманско население, които да прекарат една академична година в САЩ. Учениците живеят в приемно семейство, посещават средно училище и се ангажират с дейности, чрез които научават повече за Американското общество и неговите ценности. Същевременно те са и посланици на собствената си култура, споделяйки българския език и традиции сред американската общност.

Програмата се реализира в България от 2009 година и досега 55 ученика са преминали успешно през нея. Към момента 10 ученика учат и живеят в различни американски щати, а още единадесет стипендии ще бъдат раздадени в рамките на тазгодишното издание

Кандидатстване

Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронен апликационна форма в срок до 31 октомври 2017. Формулярът е достъпен на следният адрес (https://ais.americancouncils.org/yes).  Комисия по подбор ще разгледа получените кандидатури и ще селектира полуфиналистите през ноември-декември 2017. Те ще преминат през допълнително интервю и тест за владеене на английски език, ще трябва да напишат есе и да попълнят по-дълга форма за кандидатстване. Един ученик може да подаде само една електронна кандидатура и  да участва само в едно интервю.

Изисквания към кандидатите

Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:

  • Да са родени между 01 януари 2001 и 15 юли 2003
  • Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2017
  • Да имат добър или по-висок успех
  • Да са изучавали английски език и демонстрират доброто му владеене
  • Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза
  • Да могат да получат международен паспорт
Участници с увреждания

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени, като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2017 и  родени между 15 февруари 2000 и 15 юли 2003. За участниците с увреждания са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.
 

Какво осигурява стипендията

Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата.  Не се покриват  разходи за издаване на международен паспорт,  разходи за свръхбагаж, за комуникации, за медицински състояния, възникнали преди старта на програмата, както и за зъболекарска грижа, други лични разходи извън месечната издръжка.

Повече информация

Програма YES се администрира от Американски съвет за международно образование - клон България. За повече информация посетете сайта на организацията (http://ac-see.org/new/yesbulgaria/ ) или се свържете с нейни представители на емаил Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.  или телефони 0877 333 013 или 0879 930 228.

Следете актуална информация и във Фейсбук страницитена American councils Bulgaria и YES Bulgaria.

 


 Ръководството на 18. СУ „Уилям Гладстон“ пожелава на всички ученици, учители и родители успешна, спокойна и спорна 2017-2018 учебна година!

ИНФОРМАЦИЯ, ОТНОСНО СМЕНИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА В 18 СУ "УИЛЯМ ГЛАДСТОН"

ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК

І СМЯНА     - 1, 2, 3А, Г, Д, Е, 6, 9, 10, 11 класове;

ІІ СМЯНА    - 3Б, В, Ж, 4, 5, 7, 8, 12 класове

РЕДОВНИТЕ УЧЕБНИ ЗАНЯТИЯ ЗАПОЧВАТ ОТ 7:30 ЧАСА ЗА І-ВА СМЯНА И ОТ 13:30 ЧАСА ЗА ІІ-РА СМЯНА.

ПЪРВА СМЯНА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОБУЧЕНИЕ ЗАПОЧВА ОТ 8:20 ЧАСА

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 21
Travel Turne Tranzito