eli

eli

Свободни места след втори етап на класиране за прием в първи клас по паралелки:

1. Английски/китайски език - 0;
2. Корейски/английски език - 0;
3. Руски/английски език - 0;
4. Немски/английски език - 0;
5. Френски/английски език - 0;
6. Японски/английски език - 0;
7. Японски/английски език - 0.
18. СУ "Уилям Гладстон" има удоволствието да ви покани на лекция на проф.дфн Александър Федотов - директор на ЦИЕК към СУ "Св. Климент Охридски" на тема "Корейската вълна по света и в България". Събитието ще се състои на 20.06.2017 г. от 13:00 ч. в кинозалата на 18. СУ "Уилям Гладстон".
„Извършване на СМР за обособяване на Център по природоматематически науки, ремонт на кабинети, хранилища и санитарно-хигиенни помещения - 2 –ри етаж, Изток, на 18-то СУ „Уилям Гладстон“, гр. София”

Свободни места след първи етап на класиране за прием в първи клас по паралелки:

1. Английски/китайски език - 0;
2. Корейски/английски език - 0;
3. Руски/английски език - 0;
4. Немски/английски език - 0;
5. Френски/английски език - 0;
6. Японски/английски език - 0;
7. Японски/английски език - 0.
Приетите в първи клас ученици за учебната 2017-2018 по паралелки можете да видите в прикачения файл.
График за записване:
05.06. – 07.06.2017 г. вкл. от 8:30 – 17:00 ч.    

Ръководството и екипът на 18. СУ „Уилям Гладстон“ поздравяват Илона Димитрова от 9 „А“ клас за спечеленото трето място в категория „есе“ на конкурс за детско творчество на тема „Какво другите знаят за мен“ организиран от Комисия за защита на личните данни. Конкурсът се провежда за втори път и протече при голям интерес, като в него се включиха повече от 250 деца от цялата страна на възраст от 7 до 18 години. Целта на конкурса бе да запознае българските ученици с възможностите на информационното общество и особеностите на услугите, които се предоставят по електронен път.
Церемонията по награждаване на спечелилите участници от конкурса се проведе на 19 май 2017 год. в хотел „Sense Hotel Sofia” и бе уважена от Омбудсмана на Република България - Мая Манолова, представители на Министерство на образованието - дирекция „Съдържание на предучилищното и училищно образование“, на гражданския сектор и бизнеса.


На 16 май 2017 г. бяха връчени наградите от конкурса за рисунка, организиран за втора поредна година за учениците от начален етап в паралелките с профилирано изучаване на корейски език. Темата на конкурса беше "Традиционната корейска къща Ханок".
Участие взеха 23 деца от 1, 2, 3 и 4 клас. Наградени бяха:

  4 клас:

Виктор Павлинов Монов - първо място

Владимир Иво Калчев - второ място

Максим Младенов Маринов - трето място

Сиана Тодорова Тодорова - трето място

 
3 клас

Сирма Калин Ангелова - първо място

Тома Мартинов Перуков - второ място

Мария Николаева Недкова - трето място

 
2 клас:

Ивет Христова Прухлева - първо място

Ива Илиева Бунева - второ място

Теодора Венциславова Терзиева - трето място

 
1 клас:

Гергана Борисова Димитрова - първо място

Боян Павлинов Монов - второ място

Лияна Яворова Балканджиева- трето място

Юлиян Боянов Фиданов - трето място

Поощрителни награди получиха всички участници, които не бяха отличени с грамота.
Ръководството на училището поздравява всички участници в конкурса.

 

За пръв път тази година 18. СУ „Уилям Гладстон“ взе участие в ежегодния Фестивал на хумора и сатирата в Габрово (19-21.05.2017 г.) с изложба "Китайска калиграфия и изрязване на хартия". Това стана по инициатива на г-жа Веселина Славчева – майка на Гергана Славчева от 8 „ж“ клас и организатор на първия балкански карвинг фестивал на смеха в България, който беше част от Фестивала на хумора и сатирата. По време на изложбата Гергана Славчева направи редица демонстрации и запозна официални гости и посетители с прекрасните китайски изкуства.
В резултат на представянето си тя получи златен медал от кмета на Габрово - г-жа Таня Христова, както и благодарствени писма за 18. СУ и Институт Конфуций - София.
Ръководството и екипът на 18. СУ „Уилям Гладстон“ изказват благодарности към Гергана Славчева и г-жа Славчева за тази прекрасна инициатива и принос за издигане престижа на училището.

На 19.05.2017 г. гости в студиото на "Европа сутрин" бяха Аксиния Колева - Директор на Институт "Конфуций" и Данаил Стоянов - ученик от 18. СУ "Уилям Гладстон" и тазгодишен златен медалист на националния кръг на състезанието "Китайски езиков мост". Те разговаряха с водещата за това как се печели състезание по китайски език и за предизвикателствата в отношенията между България и Китай. Интервюто можете да гледате на следния линк: http://www.tvevropa.com/bg/news/interviews/view/124087
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 20
Travel Turne Tranzito