eli

eli

На 27.01.2019 г. от 12:00 ч. в 18. СУ „Уилям Гладстон“ се проведе Празник на китайската култура. Официални гости на събитието бяха съветник Йен – временно изпълняващ длъжността посланик в посолството на Китайската народна република, д-р Мао - трети секретар в посослството на Китайска народна република, проф. Гао и г-жа Аксиния Колева – директори на институт „Конфуций“ София. Всички присъстващи имаха възможност да се насладят на прекрасната празнична програма на учениците от 18. СУ и да се запознаят с различни аспекти от традиционната и съвременна култура на Китай – калиграфия, изрязване на хартия, китайска кухня, китайска чаена церемония, китайски традиционни облекла, киъаска музика и филми, китайски шах, китайски игри и спорт. Снимки от събитието можете да видите в Галерията.
Отчет за изпълнението на бюджет 2018 г. можете да видите в прикачения файл.
Програмата на учениците от прогимназиален и гимназиален етап за втори учебен срок можете да видите в прикачените файлове, както следва:
 I смяна - V, VII, VIII, XII клас
 II смяна - VI, IX, X, XI клас
Учениците на 18. СУ "Уилям Гладстон" най-учтиво Ви канят на Празник на китайската култура, който ще се проведе на 27.01.2019 г. от 12:00 ч. в сградата на училището.

Събитието ще се проведе на две части:
1. Шоу програма, където нашите талантливи съученици ще ви въведат в скромния Китай.
2. Стаи, изпълнени с културата на тази прекрасна страна.
Ще имате възможност да си направите малка разходка из Китай и да й се насладите изцяло.


Проектът е част от в международната програма за обмен AFS.Програмата се администрира от AFS-Japan с финансовото съдействие на компанията Мейджи и организационната подкрепа на Асоциация „AFS-България“ и посолството на Япония в България. Предоставя възможност за 6-седмичен престой на български ученици в Япония и има за цел да насърчи обмена между младите хора от двете страни. Одобрените за участие в мобилността български ученици ще бъдат настанени в японски семейства и ще участват в учебни занятия по време на престоя си в Япония .

  
Общите изисквания на проекта са следните:

 
1.      Кандидатите трябва да са ученици от 18 СУ „Уилям Гладстон” – гр. София от IX, X или XIклас, дневна форма на обучение, за учебната 2018/2019 г.

  1. Кандидатите трябва да са на възраст между 15-17 години към датата на заминаване (месец юни 2019 год), съгласно изискванията на AFS - Japan;
  2. Кандидатите да са показали успех за първи срок 2018/2019 г. Отличен (6) по предметите Японски език и Английски език (във формуляра за кандидатстване трябва да бъдат включени текущите оценки за първи срок ) ;
  3. Кандидатите да нямат никакви наложени санкции през учебната 2018/2019 г
  4. Кандидатите да имат възможност за пътуване и отсъствие от България за 6 седмици;
  5. Кандидатите да са демонстрирали ангажираност в извънкласни дейности в училище, като културни мероприятия, доброволчески акции и др.
  6. Кандидатите да демострират добри комуникативни умения на японски и английски език (двата работни езика на програмата), както и умения за работа в екип;
 

КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР: заявление за участие в подбор на английски език (образец) и интeрвю.

 
Посочените документи да се предадат на учителите по японски език до 25.01.2019 г., 17:00 ч. Интервюто с кандидатите ще се проведе на 01.02.2019 г.

 
За допълнителна информация:

 
Калина Йорданова – старши учител по японски език

Японски център, втори етаж

Имейл за връзка: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

На 24 ноември 2018 година се проведе 14-то Столично училищно първенство по шахмат”Златна пешка”.Турнирът се проведе в ЧУ ”Дружба” при участието на 170 ученици. В състезанието участва и отборът на 18СУ ”Уилям Гладстон” в групата 5-7 клас. След оспорвана борба представителите на 18. СУ заеха призовото 3 -то място и се окичиха с бронзови медали. Отборът игра в състав:

1.Боян Рангелов – 5ж клас

2.Петя Караиванова -7г клас

3.Добромир Спасов -5е клас

Водач на отбора: Емил Иванов

   Най-големият успех постигна Петя Караиванова, която спечели всичките си пет партии и бе обявена за индивидуален шампион при момичетата !
Ръководството и екипът на 18. СУ поздравяват отбора за отличното представяне!

                                          

На 18.12.2018 г. (вторник) от 19 ч. ще се проведе родителска среща за прогимназиален етап (V-VII клас).
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 31
Travel Turne Tranzito