За трета поредна година ученици от 18 СУ "Уилям Гладстон" взеха участие като специални гости в ежегодното състезание по K-Pop “Go To Korea”, организирано от председателя на Корейската асоциация в България. Събитието се проведе на 7 юли 2018г. (събота) в Rainbow Plaza и за поредна година събра на едно място фенове на корейската музика от цялата страна.

Тази година на сцената се изявиха ученици от начален етап от паралелката с профилирано изучаване на корейски език и култура.

Ръководството на 18 СУ "Уилям Гладстон" изказва поздравленията си за достойното представяне на своите малки възпитаници!

Published in Новини
Група ученици от 6в клас на 18 СУ”У.Гладстон /Лиана, Елеонора  и Рая /и техният ръководител – Евгения Стойнева – ст. учител по руски език, взеха участие във II Международна кръгла маса „Детски социокултурни инициативи  - за мир в целия свят” в рамките на Международна конференция INFOCUS, в Женева, Швейцария, от 12 до 15 юни 2018г., където получиха "Диплом на победителя". Екипът спечели тази възможност в резултат на участие в международен проект „Тетрадка Дружбы – объединяя детей планеты Земля”, в който участваха деца от общо 26 държави.

Published in Новини
С голяма радост съобщаваме за поредния творчески успех на възпитаник на 18. СУ "Уилям Гладстон"! Антония Спирова от 11 г клас спечели първо място за есе в рамките на конкурса „Бягство и спасение“, организиран от Министерството на образованието и науката и Представителството на Върховния комисар на ООН за бежанците в България (ВКБООН). На Световния ден на бежанците тя получи своята награда от Представителя на Върховния комисар в България г-н Матайс льо Рут, както и благодарности от екипа на ВКБООН и от Дирекция „Приобщаващо образование“ на Министерството на образованието и културата. Пожелаваме й да развива дарбата си, нови творчески успехи, както и да съхрани добротата, искреността и човечността!

Published in Новини
Travel Turne Tranzito