eli

eli

Проектът е част от в международната програма за обмен AFS.Програмата се администрира от AFS-Japan с финансовото съдействие на компанията Мейджи и организационната подкрепа на Асоциация „AFS-България“ и посолството на Япония в България. Предоставя възможност за 6-седмичен престой на български ученици в Япония и има за цел да насърчи обмена между младите хора от двете страни. Одобрените за участие в мобилността български ученици ще бъдат настанени в японски семейства и ще участват в учебни занятия по време на престоя си в Япония .

  
Общите изисквания на проекта са следните:

 
1.      Кандидатите трябва да са ученици от 18 СУ „Уилям Гладстон” – гр. София от IX, X или XIклас, дневна форма на обучение, за учебната 2018/2019 г.

  1. Кандидатите трябва да са на възраст между 15-17 години към датата на заминаване (месец юни 2019 год), съгласно изискванията на AFS - Japan;
  2. Кандидатите да са показали успех за първи срок 2018/2019 г. Отличен (6) по предметите Японски език и Английски език (във формуляра за кандидатстване трябва да бъдат включени текущите оценки за първи срок ) ;
  3. Кандидатите да нямат никакви наложени санкции през учебната 2018/2019 г
  4. Кандидатите да имат възможност за пътуване и отсъствие от България за 6 седмици;
  5. Кандидатите да са демонстрирали ангажираност в извънкласни дейности в училище, като културни мероприятия, доброволчески акции и др.
  6. Кандидатите да демострират добри комуникативни умения на японски и английски език (двата работни езика на програмата), както и умения за работа в екип;
 

КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР: заявление за участие в подбор на английски език (образец) и интeрвю.

 
Посочените документи да се предадат на учителите по японски език до 25.01.2019 г., 17:00 ч. Интервюто с кандидатите ще се проведе на 01.02.2019 г.

 
За допълнителна информация:

 
Калина Йорданова – старши учител по японски език

Японски център, втори етаж

Имейл за връзка: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

На 24 ноември 2018 година се проведе 14-то Столично училищно първенство по шахмат”Златна пешка”.Турнирът се проведе в ЧУ ”Дружба” при участието на 170 ученици. В състезанието участва и отборът на 18СУ ”Уилям Гладстон” в групата 5-7 клас. След оспорвана борба представителите на 18. СУ заеха призовото 3 -то място и се окичиха с бронзови медали. Отборът игра в състав:

1.Боян Рангелов – 5ж клас

2.Петя Караиванова -7г клас

3.Добромир Спасов -5е клас

Водач на отбора: Емил Иванов

   Най-големият успех постигна Петя Караиванова, която спечели всичките си пет партии и бе обявена за индивидуален шампион при момичетата !
Ръководството и екипът на 18. СУ поздравяват отбора за отличното представяне!

                                          

На 18.12.2018 г. (вторник) от 19 ч. ще се проведе родителска среща за прогимназиален етап (V-VII клас).
Ние, учениците изучаващи корейски език в 18 СУ “Уилям Гладстон” сме влюбени в така дълбоката и необятна култура на корейския полуостров и с помощта на нашите учители, и със съдействието на Посолство на Република Корея в Република България подготвихме събитие показващо културата и историята на държавата за нашите посетители в две части - сценична и стаи с различна тематика.

Събитието ще се проведе на 09.12.2018 от 12:30 часа.
Отворено е за всеки, който иска да научи малко повече за корейската култура и история.
Вход - Свободен
Заповядайте!
Учениците от 18 СУ ” Уилям Гладстон” Ви канят на тазгодишния Бункасай, който ще се състои на 16.12.2018 г. от 12:30 ч.

Какво е Бункасай?
Това е празник на японската култура, организиран ежегодно от паралелките, изучаващи японски език, в гимназиалния етап на 18”Уилям Гладстон“.

Какво да очакваме?
В деня на събитието ние ще ви представим различните аспекти от традиционна и модерна Япония. В дейностите ще е активно застъпена и тазгодишната тема, а именно youkai.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 30
Travel Turne Tranzito