eli

eli

На 18.03.2019 г. в 18. СУ "Уилям Гладстон" се проведе среща - дебат с ученици от столични училища на тема "София и Европа за младите – 3D демокрация, диалог и дебат", в който участие взеха кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова и българския еврокомисар Мария Габриел. С тази дискусия бе поставено и началото на първата Европейска седмица на медийната грамотност – нова инициатива на Европейската комисия по предложение на г-жа Габриел. 
Целият дебат може да гледате тук:
https://www.youtube.com/watch?v=FPUrZlPI_b8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2vyLIAX8G7weYWSr3h5Bj9hlLGpdstAtgRyt64EggcFMQijH2J8pwsvbw
Родителски срещи за втори учебен срок за  2018/2019 година ще се проведат, както следва:


27.03.2019 г. (сряда) от 19:00 ч. - родителска среща за прогимназиален етап (V,VI и VII клас) по класове в съответните класни стаи;
21.03.2019 г. (четвъртък) от 19:00 ч. – родителска среща за гимназиален етап (VIII, ІХ, Х, ХІ и XII клас) по класове в съответните класни стаи.
На 07. 03. 2019 г. авторът на романите "Жажда", "Хавра" и "18% сиво" Захари Карабашлиев бе гост на 18. СУ "Уилям Гладстон".
След един откровен разговор за историчността в художествената литература и за отговорността, вдъхновението и смелостта с учениците от 18. СУ,
Захари Карабашлиев обеща, че това няма да е последното му гостуване.   
На 08.02.2019 г. ръководството, учителите и ученциите от арабските паралелки имаха честта да посрещнат Н.Пр. г-жа Латифа Беназза - посланик на Алжирската демократична и народна република в България. Г-жа Беназза предаде 124 учебника на арабски език, дарение от алжирското Министерство на националното образование .
Ръководството и екипът на 18. СУ "Уилям Гладстон" изразяват искрените си благодарности към Н.Пр. г-жа Беназза за подкрепата към училището и усилията, които полага за подпомагане развитието на арабските паралелки.
На 27.01.2019 г. от 12:00 ч. в 18. СУ „Уилям Гладстон“ се проведе Празник на китайската култура. Официални гости на събитието бяха съветник Йен – временно изпълняващ длъжността посланик в посолството на Китайската народна република, д-р Мао - трети секретар в посослството на Китайска народна република, проф. Гао и г-жа Аксиния Колева – директори на институт „Конфуций“ София. Всички присъстващи имаха възможност да се насладят на прекрасната празнична програма на учениците от 18. СУ и да се запознаят с различни аспекти от традиционната и съвременна култура на Китай – калиграфия, изрязване на хартия, китайска кухня, китайска чаена церемония, китайски традиционни облекла, киъаска музика и филми, китайски шах, китайски игри и спорт. Снимки от събитието можете да видите в Галерията.
Отчет за изпълнението на бюджет 2018 г. можете да видите в прикачения файл.
Програмата на учениците от прогимназиален и гимназиален етап за втори учебен срок можете да видите в прикачените файлове, както следва:
 I смяна - V, VII, VIII, XII клас
 II смяна - VI, IX, X, XI клас
Учениците на 18. СУ "Уилям Гладстон" най-учтиво Ви канят на Празник на китайската култура, който ще се проведе на 27.01.2019 г. от 12:00 ч. в сградата на училището.

Събитието ще се проведе на две части:
1. Шоу програма, където нашите талантливи съученици ще ви въведат в скромния Китай.
2. Стаи, изпълнени с културата на тази прекрасна страна.
Ще имате възможност да си направите малка разходка из Китай и да й се насладите изцяло.


Проектът е част от в международната програма за обмен AFS.Програмата се администрира от AFS-Japan с финансовото съдействие на компанията Мейджи и организационната подкрепа на Асоциация „AFS-България“ и посолството на Япония в България. Предоставя възможност за 6-седмичен престой на български ученици в Япония и има за цел да насърчи обмена между младите хора от двете страни. Одобрените за участие в мобилността български ученици ще бъдат настанени в японски семейства и ще участват в учебни занятия по време на престоя си в Япония .

  
Общите изисквания на проекта са следните:

 
1.      Кандидатите трябва да са ученици от 18 СУ „Уилям Гладстон” – гр. София от IX, X или XIклас, дневна форма на обучение, за учебната 2018/2019 г.

  1. Кандидатите трябва да са на възраст между 15-17 години към датата на заминаване (месец юни 2019 год), съгласно изискванията на AFS - Japan;
  2. Кандидатите да са показали успех за първи срок 2018/2019 г. Отличен (6) по предметите Японски език и Английски език (във формуляра за кандидатстване трябва да бъдат включени текущите оценки за първи срок ) ;
  3. Кандидатите да нямат никакви наложени санкции през учебната 2018/2019 г
  4. Кандидатите да имат възможност за пътуване и отсъствие от България за 6 седмици;
  5. Кандидатите да са демонстрирали ангажираност в извънкласни дейности в училище, като културни мероприятия, доброволчески акции и др.
  6. Кандидатите да демострират добри комуникативни умения на японски и английски език (двата работни езика на програмата), както и умения за работа в екип;
 

КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР: заявление за участие в подбор на английски език (образец) и интeрвю.

 
Посочените документи да се предадат на учителите по японски език до 25.01.2019 г., 17:00 ч. Интервюто с кандидатите ще се проведе на 01.02.2019 г.

 
За допълнителна информация:

 
Калина Йорданова – старши учител по японски език

Японски център, втори етаж

Имейл за връзка: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 31
Travel Turne Tranzito